RSS Feed

marți, 27 ianuarie 2009

Absurditati pe-nnoptate




  Cliseic. Nu ar trebui sa aiba nici conotatie negativa, nici pozitiva si cu toate astea cliseele sunt preferabil evitate. Motiv? Pentru ca suna banal. Pentru ca vrem sa iesim din tipar. Pentru ca avem nevoie de unicitate si originalitate. Pentru ca iti dau o senzatie iritabila de repetativitate. Inevitabile? Evident.
  Nu stiu cum se face, dar in momentele in care ne este cel mai greu sa ne exprimam folosim clisee. In momentele importante din viata folosim clisee.(Este chiar frustrant daca analizezi bine idea.)

  “Te iubesc.” Si daca nu este cel mai mare cliseu,valabil pentru toate popoarele si toate limbile, cu singuranta este unul din candidatii la primele pozitii din clasament. Aceste cuvinte au fost rostite si folosite de atatea personae pentru un timp atat de lung incat pare absurd sa le repeti si tu. Pare absurd ca acum , pentru prima data cand vrei sa iti declari sentimentele fata de persoana iubita,sa folosesti aceste cuvinte. Si totusi ce ai putea spune? Cuvintele par de prisos.Mai bine le inlocuiesti desigur cu un sarut. Dar vrei ca persoana cealalta sa stie.Sa stie ca e mai mult decat atractie si dorinta.Sa stie ca pur si simplu o iubesti. Poate ca nu e cel mai important moment al unei relatii. Pentru mine stiu ca nu ar fi.Pentru mine ar conta momentul in care am realizat ca m-am indragostit. Insa nu pare stupid sa apelezi la un cliseu? Sa apelezi la o reactie atat de cliseica,incat da o nota de banalitate absurda unui moment exceptional pentru tine,dar trait de atat de multi alti necunoscuti si cunoscuti?Si cu toate astea,o spui:”Te iubesc”.

(Un raspuns in varianta "te urasc" : "Cliseu?Subtilitate.")

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu