RSS Feed

marți, 1 februarie 2011

Uniuni de litere

Cuvintele sunt un organism fara inceput si fara sfarsit , o carte de colorat unde fiecare culoare reprezinta un dialect, viata extrateresta transpusa in semne ( in ipoteza admiterii existentei ei) , un viciu , o entitate multiforma si nu in cele din urma, o arma,o putere care distruge oameni si naste imperii. Cuvintele sunt cea mai puternica arma ce o detinem. Cu un singur cuvant poti naste lacrimi sau zambete, cu un singur cuvant poti ingenunchea un om , il poti face sa-si regandeasca intreaga conditie , il poti reabilita , poti naste o relatie sau poti distruge una. Cu un simplu cuvant,nu cu o arma biochimica, o geanta plina cu bani , o intreaga scrisoare.
Un singur " da" este suficient pentru a accepta un dans, o intalnire, o cafea , pentru a pune bazele unei intregi relatii functionale pentru cine stie ce perioada de timp... dar acel "da" spus in mai putin de o secunda poate provoca cea mai mare fericire cunoscuta de un om.
Atunci ce mai putem cere de la o intrebare,o remarca persuasiva, un intreg discurs? O carte ar trebui sa aiba putea de a pune capat intregului univers asa cum il cunoastem.

Cuvintele distrug. Sunt cea mai mare greseala a omului nebun. Nebunia neexprimata e mai usor de trecut cu vederea.

Cuvintele sunt pe treapta cea mai inalta a prostitutiei. Plata lor nu se face in bani, contraprestatii si nici macar bunuri de valoare. Ele iau o parte din tine si o impartasesc omenirii la primul semn al acordului tau. Si se lasa folosite de toti, indiferent de conditii si fara discrimare. Sunt ale tale de cate ori vrei pe zi si pe noapte, in pat, bucatarie ,sufragerie , locuri publice , sub privirile oamenilor sau in particular. Nu au pretentii. Primesc pe oricine in bratele lor. Si varful ierarhiei este detinut de clisee.

Si chiar si cand pretindem ca ramanem fara cuvinte,folosim cuvinte."Am ramas fara cuvinte". Aparent nu.

Si suntem mereu in cautare de nou. Invatam cuvinte despre cuvinte. Si cautam cuvinte noi. Si ele ne aduc prestigiu,ne alinta si ne sustin gradul mult ravnit de om de cultura.

Ele ne definesc.

Suntem definiti,deci, de arme intelectuale, de putere, de tarfe pe care fara ochelari uneori nici nu le poti distinge, de ceva ce nu ne apartine,desi pretindem ca posedam.

2 comentarii:

irina spunea...

e impecabil!

Amelie spunea...

Saru'mana!:*

Trimiteți un comentariu