RSS Feed

miercuri, 13 ianuarie 2010

Detalii

Pentru ca uneori gesturile marete smulg doar zambete mici,desirate pe o tava de ganduri amestecate, iar cel mai mic detaliu obtine o incodare a obrajilor ce ravnesc atingerea genelor,o desclestare a buzelor in zambetul cel mai pur. O replica spusa usor de un tanar cu tigara in mana dreapta,lasand in urma lui fum cald amestecat cu fulgii prea umezi de zapada, intr-o zi care in teorie doar este de primavara, si dorinta de a primi o privire flatata,poate aprobatoare te va urmari pentru 5 minute,apoi pentru restul serii absolut involuntar.

“Ce domnisoara draguta” de la domnul H. de la masa numarul 7,ce te-a privit pe furis lunecandu-si degetele de spatarul scaunului vecin. O privire incantata de la prietenul V. care de fapt considera pana acum o ora ca aveti o relatie strict platonica. Un raset de copil in fata tatalui care se prosteste pentru amuzament. Chelnerul care s-a inrosit cand i-ai multumit pentru cel de-al doilea pahar de cognac.

Pentru ca grandiosul marcheaza amintiri,iar micile gesturi rapesc mici placeri si ne flateaza,asteptand desigur,reactie imediata. Pentru ca intreaga viata este in definitiv construita din detalii.




(Pentru domnul H. Mai precis pentru un necunoscut caruia nu ii dedic doar cuvinte,ci unul din putinele zambete ale zilei de azi. Imi pare rau:nu te cunosc si nici nu doresc asta. Insa,it multumesc.)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu